Pentru că nouă ne plac urșii

Pentru că nouă ne plac urșii

Sport Advisor s-a împrietenit cu urșii. Cum, nu știți cine sunt urșii? Rămâneți pe frecvență pentru că o să tot auziți de ei. Nu de alta, dar abia și-au făcut club și rapid s-au înființat și la campionatele naționale:

  • au 3 echipe, la U16, U17, U18 și fac față cu brio
  • la Festivalul de baby și minibaschet de la Costinești, o puștioacă mică, mică a reușit să câștige locul II la Coșul de Aur

Dar și până atunci au urcat pe podium la olimpiadele naționale ale sportului școlar.

Clar, da? Sunt buni și băieții, și fetele.

Cine îi antrenează? Un confrate de-al nostru, basarabean: Valeriu Plitoc, fost jucător profesionist la Politehnica Chișinău, maestru internațional al sportului, antrenor FIBA, care s-a mutat la Borsec și s-a îndrăgostit de urși. Așa că și logo-ul lor și mascota lor e un urs brun, iar pe sportivi îi strigă urși.

Dacă la început a avut 5 ursuleți, acum „pădurea” clubului a ajuns să fie populată de o familie de 120 de sportivi și să se numească oficial Academia de Baschet Borsec. Să vă mai spunem? Au și înființat Borsec Basketball Cup. Multe au făcut deja!

Pentru că sunt niște urși aparte și nu le place solitudinea, s-au gândit să ne împrietenim. Astfel, Sport Advisor a ajuns să fie partenerul de bază al Academiei de Baschet Borsec. Planurile sunt mari și clare: să păstreze grupele de babybaschet, juniors baschet, masters, elite, „excellent” și rapid să devină un centru de pregătire zonal. Aici, specialiștii vor selecta copii din România, dar și din străinătate, aici îi vor forma și le vor oferi întreaga educație sportivă și dotările necesare pentru performanță. Aici va fi una dintre pepinierele de jucători profesioniști care vor să joace în Europa.

Ce provocare mai mare ne putem dori? Punem deja la punct planurile mari, dar și detaliile, și vă garantăm că veți tot auzi de Urșii din Borsec.