Noua identitate a Asociației Județene de Baschet Cluj

AJB Cluj

Asociația Județeană de Baschet Cluj este unul dintre cei mai vechi parteneri ai Sport Advisor și, totodată, cel cu care am desfășurat cele mai multe proiecte.

În calitatea sa de promotor al practicării și dezvoltării jocului de baschet, Asociația Județeană de Baschet (AJB) Cluj se subordonează Federației Române de Baschet și colaborează cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Cluj pentru a coordona programele și activitățile baschetbalistice, acest sport având o tradiție de multe decenii în județ.

Alături de echipa entuziastă de la AJB Cluj, Sport Advisor a contribuit la implementarea unor proiecte foarte reușite, printre care amintim Jr. NBA League, FIBA European Youth Basketball League, Campionatul Județean de Baschet Cluj, ”Her World, Her Rules”.

În ultimii ani, AJB Cluj trece prin transformări importante din punct de vedere organizatoric, astfel că a apărut o nevoie firească de upgrade la nivelul imaginii.

Procesul de dezvoltare a noii imagini a asociației a fost unul minuțios, întrucât s-a dorit integrarea unor elemente vizuale specifice baschetului, însă nu într-o formă uzuală, lucru destul de dificil având în vedere multitudinea de branduri ce compun lumea baschetbalistică. Mingea și coșul de baschet apar în marea majoritate a acestora, iar faptul că denumirea nu este una foarte ofertantă a forțat ca distinctivitatea să se obțină din aceste două simboluri.

AJB Cluj

Noul logo al AJB Cluj

Însă rezultatul este unul pe măsură, credem noi. Manualul de identitate al AJB Cluj cuprinde toate detaliile necesare conturării unui brand frumos, elegant, care să țină pasul cu dinamica dezvoltării acestui minunat sport în regiunea Cluj.