Tu poți!

Tu poți!

În activitatea noastră, ne întâlnim mereu cu sportivi de performanță ajunși sau trecuți deja de bariera finalului de carieră, care își doresc cu ardoare să continue în același domeniu al sportului, să împartă vasta lor experiență cu sportivii ce vin din urmă. Doar că nu își găsesc locul, nu văd nicio nișă pe care să o ocupe, nu știu cu ce să înceapă și, mai cu seamă, pentru prima dată în carieră, nu au încredere în forțele proprii!

Se întreabă dacă se descurcă să antreneze, dacă au învățat destul de-a lungul anilor, dacă au ținut minte tot ce era esențial, dacă Facultatea de Educație Fizică și Sport pe care majoritatea au absolvit-o le-a pus în bagaje suficient material pentru a putea începe, dacă ar putea fi buni manageri sau mai bine și-ar căuta un job ”la patron”?
Mai apoi, sunt îngroziți când se gândesc că trebuie să se descurce pe cont propriu, că au nevoie de o formă de organizare, le e frică de ideea de firmă sau club sportiv, de noțiuni precum ”act constitutiv”, ”certificat de înmatriculare”, ”bilanț contabil”.

Alte coșmaruri le sunt date de întrebări despre marketing, comunicare, branding, legislație și câte și mai câte…

Oameni buni, nu vă mai otrăviți mintea, reveniți la ce v-a definit cariera ca sportivi! Care este principala caracteristică pe care ați avut-o de-a lungul multor ani de antrenamente asidue, de lupte încrâncenate, de victorii spumoase și înfrângeri usturătoare? Cum v-ar eticheta colegii, antrenorii, prietenii și, nu în ultimul rând, care credeți voi înșivă că vă este principalul atu?

Îndârjirea? Disponibilitatea la efort și muncă? Sau poate tăria mentală, ori concentrarea și sângele rece în momente cheie? Tupeul pozitiv, imaginația, deciziile luate în fracțiuni de secundă? Spiritul de echipă sau asumatul responsabilității?

Păi aflați că ORICARE dintre aceste caracteristici sunt aur curat pentru un om de afaceri! Sunt cel mai de preț lucru pentru un antreprenor, sunt VALORILE lui!

Mai trebuie să căutați MISIUNEA și VIZIUNEA și sunt toate șansele să găsiți calea spre succes dincolo de finalul carierei de sportiv în activitate.

Iar vestea și mai bună e că drumul acesta nu trebuie să îl faceți singuri. Suntem aici!

#YourSportOurSupport

Leave a Reply